Eerste Nederlands Kampioenschap Me-Moveren groot succes

september 9, 2019 Creatieve Strategen

Onder een stralende zon meldden de eerste deelnemers  voor het onderdeel Me-Moveren zich zaterdag al vroeg bij de balie in de Sportlaan. Gewapend met een startnummer verzamelden de 62 sportievelingen zich in de tent, waar ze werden toegesproken door de initiatiefnemers van het Nederlands Kampioenschap en de toertocht. Uiteraard was hun boodschap: veiligheid en sportiviteit voorop!

Na de briefing werd er een groepfoto gemaakt en even later konden de Me-Moveraars op weg naar de start. Voor de toerrijders was het doel veelal de eindstreep halen in een redelijke tijd. Maar bij de wedstrijdrijders  ging het erom: Wie wordt Nederlands kampioen en wie haalt het podium?

Zo’n 33,5 kilometer ging het volle bak over de mooie rivierdijken in het land van Maas en Waal. De titel bij de heren  werd gewonnen door Stefan van Happen uit Veldhoven, met een tijd van 01:15:20. Hij werd op het podium gehuldigd met Dennis van Doornik uit Druten en Rijk de Groot uit ‘s-Hertogenbosch aan zijn zijde. Bij de dames was Mireille Baart uit Wageningen in 01:19:04 de snelste, voor Berdike Stokvis uit Sint-Michielsgestel en Jessica van Balen uit ’s-Hertogenbosch.

De reacties op dit eerste officiële kampioenschap, de organisatie, het parcours, de omgeving en de sfeer voor en na de wedstrijd waren lovend. Al met al was het een super geslaagde dag, voor herhaling vatbaar!