De Me-Mover in het Brabants Dagblad

De Me-Mover in het Brabants Dagblad
juni 28, 2016 Creatieve Strategen

SINT-MICHIELSGESTEL – Passerende automobilisten en fietsers zien op zaterdagochtend op de Schijndelseweg verwonderd een vrouw zich ‘stappend’ voortbewegen op een onbekend, merkwaardig voertuig. Het blijkt een me-mover- fit te zijn, een hip ogende driewieler die gelijkenis vertoont met zowel een step als met de segway. Alleen, en dat maakt het verschil, de me-mover komt in beweging met het optillen van de voeten.

Marjo de Hond uit Sint-Michielsgestel is deze me-movergebruiker. Via haar fysiotherapeut kwam De Hond in aanraking met de me-mover. “Ik had last van rug- en knieklachten en kon zodoende niet meer hardlopen. De me-mover is een prima alternatief”, vertelt De Hond na enkele sessies. Dan demonstreert zij een ritje op de me-mover. Zij stapt op, beide voeten op de pedalen, in een band gestoken, het stuur vast, de remmen ingetrokken, zij vindt de balans en tilt dan de rechtervoet op en de me-mover beweegt voorwaarts zodra zij de rem loslaat. Dan gaat het in een regelmatige cadans verder, linker – en rechtervoet gaan omhoog en De Hond verlaat de parkeerplaats bij Medisch Centrum achter de linden, de straat op.

Voor fysiotherapeut Wouter van Drongelen is de me-mover een nuttige aanwinst. “Zeker voor mensen met gewrichts- en rugklachten is dit erg nuttig. In vergelijking met lopen of hardlopen hoeven gewrichten en wervels niet telkens harde klappen op te vangen.” De twee importeurs van de Me-mover, Pam Stokvis en Gestelaar, architect Theobert van Boven luisteren met belangstelling naar de bevindingen. De Deense vinding gaat volgens hen een plekje krijgen in het straatbeeld. Die overtuiging deelt Marjo de Hond. “Voorlopig is het revalideren met de me-mover, maar straks ga ik er mee sporten. Het is hip, van deze tijd en je oefent er veel spiergroepen mee.” De fysiotherapeut ziet een groot potentieel aan gebruikers: “Mensen met rug- en gewrichtsproblemen, maar ook mensen die iets aan hun overgewicht willen doen.”

Comments (0)

Laat een reactie achter