Nationaal kampioene marathon 2017, Mireille Baart, traint op de Me-Mover.

Nationaal kampioene marathon 2017, Mireille Baart, traint op de Me-Mover.
april 25, 2019 Creatieve Strategen

Nationaal kampioene marathon 2017, Mireille Baart, traint op de Me-Mover.
Het jaar 2017 was voor mij als hardloopster een succesvol jaar. Ik verbeterde mijn  persoonlijke records op diverse afstanden en als hoogtepunt won ik nationale titel op de marathon. Begin 2018 ging het mis, ik liep een blessure op in mijn voet. Lange tijd was onduidelijk wat er aan de hand was, en diverse behandelingen
mochten ook niet baten. Ik kwam in aanraking met apparaten die ik in eerste instantie vooral zag als een noodzakelijk alternatief voor het hardlopen.

Toen ik weer kon hardlopen realiseerde ik me dat het juist goed zou zijn om met regelmaat een hardlooptraining te vervangen door een alternatief dat minder belastend is en ik hiermee wellicht toekomstige blessures kan voorkomen. Ik probeer graag iets nieuws uit en zo kwam ik, via Run on Wheels uit Ridderkerk, ook
uit bij de Me-Mover. De eerste paar ritjes moest ik echt even wennen aan de Me-Mover, maar na een week ging het erg lekker en begon ik ook de diverse mogelijkheden van het apparaat te ontdekken. Zo kun je variëren in hoever je de voetsteunen omhoog laat komen en ook is het mogelijk om éénbenig te trainen doordat de voetsteunen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Op die manier kun je verschillende spiergroepen trainen. Met de Me-Mover train je ook je core. Een ritje op de Me-Mover is intensief en het komt aan op kracht. Het is een goede aanvulling op het hardlopen.