ME-MOVER: TRAININGSMAATJE VOOR EXTRA ‘CORE’

ME-MOVER: TRAININGSMAATJE VOOR EXTRA ‘CORE’
juni 20, 2019 Creatieve Strategen

Voor de hardloper en langeafstandsloper zijn core stability oefeningen een must. De plank, waterfietsen, de zijwaartse plank etc. Zwaar, maar vooral ook saai. Met de Me-mover verbeter je je houding en versterk je je bovenbeenspieren. Maar het is vooral ‘fun’. Je haalt de sportschool naar de straat.

Door: Hans Pieters

Crosstrainer

De Me-mover is een fitnessapparaat dat zo lijkt weggelopen uit de sportschool. Het is te vergelijken met een crosstrainer. Met de Me-mover train je in de buitenlucht. Als je het gevoel te pakken hebt, ga je na twee, drie keer trainen fietsers voorbij en haal je een snelheid van 20, 25 km per uur. Omdat je in de bochten ‘carven’ ga je soepel door de bocht.

De achilleshiel van elke sport en sporter zit ’m in het gebrek aan afwisseling. Bij hardlopen: als je alleen maar hardloopt, bestaat het gevaar dat je de motivatie kwijtraakt. Het gebrek aan afwisseling zorgt er bovendien voor dat je te eenzijdig traint. Je beenspieren train je heel goed, maar het bovenlichaam blijft achter. Dat los je alleen op als je een paar keer per week core-oefeningen doet.

Krachttraining

Meestal doe je de oefeningen binnenshuis, wat de motivatie niet vergroot. De sportschool is voor veel hardlopers evenmin een optie, want binnen. De Me-mover is om verschillende redenen een super aanvulling op het hardlopen. Je traint andere spieren dan bij het hardlopen en de (boven)beenspieren train je anders, waardoor je aan kracht wint. Maar het zijn vooral je heupen en bovenlichaam (rug én schouders) die je sterker maakt en zorgt voor betere hardloop- en fietsprestaties.

Met een belangrijk verschil: het is een vervoermiddel. Je kunt ermee naar buiten, de weg op. Als je wilt, kun je in plaats van op de fiets met de Me-mover naar het werk. (Wel even een droog shirt in je tas).

De Me-mover is niet alleen een perfect trainingsmaatje, maar helpt je ook goede stappen te zetten als je herstelt van een blessure of een stressfactuur. Je bouwt snel spierkracht op rond je gewrichten, zonder zware belasting.

Op zaterdag 31 augustus organiseert Dijkensport het NK Me-Moveren.

Bron: Keep On running

Comments (0)

Laat een reactie achter