Wereldkampioen 10 kilometer hardlopen master 50+ Peter van der Velden

Wereldkampioen 10 kilometer hardlopen master 50+ Peter van der Velden
augustus 20, 2019 Creatieve Strategen

Wereldkampioen 10 kilometer hardlopen master 50+ Peter van der Velden :
“Ik kan nu blijven trainen, ondanks blessures”

Peter van der Velden is een hardloper in hart en nieren. Al meer dan veertig jaar maakt de sport een belangrijk deel uit van zijn leven. Dit jaar nog werd Peter Nederlands Kampioen bij de mannen boven de vijftig in Schoorl door de tien kilometer op de weg af te leggen in een tijd van 31:56. Een maand later won hij ook het Wereldkampioenschap in die categorie en werd hij tweede van de wereld op de 3000 meter indoor. Titels die helaas wel kwamen met een prijs…

“Het vele trainen voor de wedstrijden die ik dit voorjaar heb gelopen, heeft helaas geleid tot een vervelende hielblessure,” vertelt Peter. “Daardoor is het op dit moment voor mij onmogelijk om te lopen. Dat is extra pijnlijk omdat ik nog veel doelen voor ogen heb. Zo zijn er bijvoorbeeld nog wat Nederlandse recordtijden die ik maar wat graag op mijn naam zou willen schrijven.”

Trainen zonder schokbelasting 

Een oplossing voor Peters probleem, kwam in de vorm van een innovatief trainingsapparaat. Peter: “Iemand vertelde mij over een soort stepmachine met drie wielen die wordt aangedreven door het maken van een loopbeweging op twee voetsteunen. Met deze Me-Mover train je buiten. Het mooie is dat schokbelasting van knieën, enkels, heupen en de ruggengraat nog lichter is dan bij een wandeling. De belasting op mijn hielen is minimaal en Ik kan dus ondanks mijn blessure mijn conditie op peil houden. Ook train je met dit apparaat de spieren in buik en rug. Zo verbeter je rompstabiliteit en houding. Als ik straks weer kan lopen, gaat de Me-Mover zeker onderdeel uitmaken van mijn trainingsschema. Het is een extra wapen in de jacht op nóg snellere tijden!”

Comment (1)

  1. Diana 5 jaar geleden

    Ja heb ze ook enkelblessure maar kan tot mijn operatie toch goed blijven trainen zo !

Laat een reactie achter